העיר הגדולה ציריך היא הכרך הגדול של הפלא האלפיני שאנו מכירים כשוויץ. ציריך היא המרכז הפיננסי והתרבותי של שוויץ (אך לא הבירה הפוליטית, אלא ברן) אך למרות זאת שומרת על אופיה הנקי והכמעט כפרי. ציריך היא אחת הערים האטרקטיביות ביותר באירופה גם מבחינת איכות המחייה שבה (אוויר נקי, שירותים מוניציפאליים מעולים, תחבורה מתוקתקת ועוד) וגם מבחינת חווית הטיול התיירותי שבה.
- התייר בציריך יהנה מכל הטוב שנהנים מממנו תושביה פלוס ריכוז גבוה של אמנות, תרבות שימושית, עיצוב ועוד; שווקים מעולים, אזורי שופינג ורחובות אלפיניים ציוריים
- בתוך העיר יש גם שפע של ירוק וטבע, דוגמת פארקים מעולים ונתיבי טיילות לאורך הנהרות ולאורכו של אגם ציריך שנושק לעיר מדרום
כמה ימים צריך לטיול בציריך?
לטיול מלא בכל אתריה של ציריך כדאי להקדיש בין יומיים לשלושה ימי טיול מלאים. אפשר גם יותר לטיול יותר נינוח.
מה חייבים לראות ולעשות בציריך?
- שופינג סופר יוקרתי בבאנהופשטראסה
- טיול בסמטאות רובע נידרדורף
- להכיר את שוויץ במוזיאון הלאומי
- אמנות מטריפה בקונסטאהוס
- ירוק בנשמה בפארק ציריכהורן
- לנשנש בשוק האוכל שבבאנהוף (תחנת הרכבת)
- רעיונות והשראה במוזיאון העיצוב
- תצפית על מגדלי הגרוסמינסטר, הפראומינסטר וכנסיית סנקט פטר
לכל האתרים והאטרקציות בציריך, הקליקו כאן…
למציאת מקום לינה בציריך, הקליקו כאן…
מהי ציריך?
ציריך היא העיר הגדולה והחשובה בשוויץ (אך לא עיר הבירה), המרכז הפיננסי והכלכלי והלב התרבותי והתחבורתי של הארץ. בציריך עצמה מתגוררים כארבע-מאות אלף תושבים ובכלל המטרופולין שלה כמעט שני מיליון.
- ציריך היא עיר דוברת גרמנית, ובירתו של קנטון ציריך, הקנטון בעל האופי העירוני והמפותח ביותר בשוויץ
- היא ממוקמת בצפון-מזרחה של המדינה במרחק של עשרים קילומטרים בערך מהגבול הדרומי של גרמניה (מבאדן -ויטנברג או כפי שאנו מכירים – היער השחור)
- ציריך מדורגת גבוה במדד איכות החיים ונחשבת לאחת הערים המפותחות והאיכותיות ביותר למגורים (וביקור כמובן)
- העיר ממוקמת על כל גדתו הצפונית של אגם צירך Zürisee המוארך, אגם שנוצר משחיקת קרחון. האגם נחשב לאחד הצלולים והנקיים שבין האגמים המקיפים את הרכס האלפיני והוא מזין את נהר הלימאט Limmat שחוצה את ציריך לשניים מיציאתו מהאגם דרומה לכיוון נהר הריין (בדרך מתחבר עם נהר הארה Aare)
לסיור מודרך במבחר אתריה של ציריך, הקליקו כאן…
מרכזה של ציריך – האלטשטאט (העיר העתיקה) יושב על המשולש שנוצר מגדת האגם מדרום, מנתיב נהר הלימאט ממזרח ומנתיבה של תעלת שנצנגראבן Schanzengraben (תעלת ניתוב מי האגם על מנת למנוע הצפות) שמשתלבת בחלקה הצפוני עם נהר הזיל Sihl ממערב.
שפכו של הזיל אל נהר הלימאט הוא במשולש שעליו יושב פארק פלאטשפיץ Park Platzspitz הריאה הירוקה של מרכז העיר, שבגב המוזיאון הלאומי המפואר של ציריך ותחנת הרכבת המרכזית של העיר.
לטיול יום לפסגת הר טיטליס, הקליקו כאן…
מפה של ציריך
איך מגיעים לציריך?
ציריך היא העיר המקושרת ביותר בשוויץ, ארץ שמאפייניה הרריים אבל שהפכה לצומת תחבורה ראשית של מרכז אירופה. בציריך עוברות מסילות שמחברות את כל בירות אירופה החשובות והיא מקושרת היטב עם מילאנו שבאיטליה, פאריס בירת צרפת, וינה בירת אוסטריה ומינכן בירתה של בוואריה בדרום גרמניה.
בנוסף, נמל התעופה של העיר הוא נמל הבית של ענקית התעופה סוויס אייר. עוצמתה התחבורתית של ציריך מקרין על מעמדה כעיר הראשית של שוויץ, בתחרות שאינה סמויה עם הבירה דה פקטו ברן.
הדרך הנוחה ביותר להגיע לציריך מישראל היא כמובן בטיסות ישירות לנמל התעופה של ציריך. אולם ניתן להגיע לעיר בקלות גם ברכבות ממגוון רחב של ערים ונמלי תעופה בקרבתה כגון באזל, ז'נבה, מילאנו, מינכן, פיירבורג ועוד.
לטיול יום מציריך לברן, הקליקו כאן…
טיסות לציריך
נמל התעופה הבינלאומי של ציריך (סימול ZRH) ממוקם מצפון למרכז העיר בסמוך לפרבר קלוטן Kloten. הוא נחשב לנמל התעופה הראשי של שוויץ ולאחד מנמלי התעופה החשובים והעמוסים בכל אירופה. בכל יום במשך כל השנה ישנם כמה קווים סדירים המחברים את נתב"ג עם ציריך, טיסות סדירות גם של אלעל וגם של סוויס אייר.
נמל התעופה מחובר היטב עם מרכזה ציריך וישנן כמה דרכים להתנייד ממנו לכיוון העיר. הדרך הכי יעילה להגיע מהשדה אל העיר (וכמובן גם הפוך) היא באמצעות קו המסילה של ה-S-Bahn. קו שמחבר את נמל התעופה עם תחנת הרכבת המרכזית של ציריך בזמן נסיעה של עשר דקות בלבד.
לרשימה של 6 מלונות עסקיים מעולים בנמל התעופה של ציריך, הקליקו כאן…
מתחנת הרכבת של נמל התעופה יוצאות גם רכבות ישירות לערי שוויץ הגדולות. קווים ישירים לערים כגון באזל, לוזאן, נמל התעופה של ז'נבה, לוצרן ועוד. כמו גם לערי דרום גרמניה כגון מינכן ופרייבורג. קווים אלו מאפשרים גישה מנמל התעופה של ציריך לביקור במקומות רבים במרחב של מרכז אירופה.
לטיול יום מציריך ללוצרן וסביבתה, הקליקו כאן…
רכבות לציריך
תחנת הרכבת של ציריך ממוקמת בחלקו הצפוני של משולש מרכז העיר העתיקה (ממזרח נהר הלימאט, ממערב תעלת שנצנגראבן ומדרום גדת האגם) – האלטשטאט. היא תוחמת את קצה המשולש (השפך של נהר הזיל לנהר הלימאט), שם המוזיאון השוויצרי הלאומי והפלאטשפיץ. מדרום לה נמתח הבאנהופשטראסה Bahnhofstrasse, רחוב תחנת הרכבת, הרחוב המרכזי והמיתולוגי של ציריך.
מיקומה של התחנה ממש במרכזה של העיר הוא יתרון ענק עבור מי שרוצה להתנייד ברכבות ומייתר את הצורך לטיול עם רכב בציריך עצמה ובכלל בכל המרחב של צפון שוויץ (מיקומי תחנות הרכבת בכל הערים המרכזיות הוא ממש במרכז).
לטיול יום מציריך לליכטנשטיין ולהיידילנד (גלארוס ודרום קנטון סיינט גאלן), הקליקו כאן…
רכב וחניה בציריך
ציריך היא צומת תחבורה ראשית גם של תנועת הרכבות וגם של האוטוסטראדות של שוויץ. העיר נגישה ברכב בקלות גם על ציר מזרח-מערב (אוטוסטראדה מספר 1, ציר סנקט-גאלן לז'נבה) וגם על הצירים שיורדים דרומה (אוטוסטראדה 3 לכיוון משולש הגבולות של שוויץ-ליכטשטיין ואוסטריה; ואוטוסטראדה 4 לכיוון לוצרן ואז דרומה עם אוטוסטראדה 2 לכיוון טיצ'ינו ולומברדיה שבאיטליה).
הגישה עם רכב לעיר היא יעילה ומהירה. באופן כללי לא כדאי להיכנס עם הרכב ממש למרכז העיר, בעיקר בשל נושא החנייה.
לשירות הסעות פרטי בציריך, הקליקו כאן…
ברמת העיקרון, אם אתם לא מקומיים עדיף לכם לא להתחיל ללמוד את תורת החנייה ברחובות מרכז ציריך. ישנם כל מיני חוקים שמשתנים פר יום ורובם של מקומות החנייה מותרים רק לתושבי העיר.
החניה במרכז העיר היא לפי סימולים של חניות בקווים צבעוניים:
- סימול החנייה בכחול (חניה בחינם עד שעה וחצי בחינם אך עם אישור חניה מיוחד)
- סימול בלבן (תשלום במדחנים)
- סימול צהוב (חנייה בסמוך למוסדות שמותרת רק למי שהמוסד אישר לו)
על מנת לפשט את הנושא, אל תתקרבו למרכז העיר (אזור 1) עם רכב, אלא תחנו בפאתי העיר במקומות עם גישה נוחה למרכז עם התחבורה הציבורית היעילה מאוד של העיר. במרכז העיר עצמה ישנם חניונים בתשלום. מחירם לרוב יקר, סביב השלושה יורו לשעה.
הדרך היעילה והזולה ביותר לחנות בציריך היא בקרבת שני הצירים המרכזיים שיורדים ממרכז העיר דרומה לאורך שתי גדות האגם. לא רחוק מגדת האגם יש שפע של מקומות חניה בחינם בקרבת תחנות של אוטובוסים, חשמליות או אפילו S-Bahn. אין שום בעיה להשאיר את הרכב בפאתי העיר ולנסוע למרכז עם תחבורה ציבורית.
תחבורה ציבורית בציריך
בציריך מערך תחבורתי מעולה שמחבר את העיר גם ברמה הפאן-אירופאית אבל גם ברמת המיקרו העירונית. למרות המערך הענף, אם מצאתם מלון במרכז העיר ככל הנראה לא תצטרכו להשתמש בתחבורה הציבורית בכלל, הכול יהיה במרחק הליכה.
לכל המידע על רכבות בשוויץ – הנחות וטיפים, הקליקו כאן…
כל מטרופולין ציריך מרושת היטב בקווי חשמלית ואוטובוסים שנוסעים בכיוון תחנת הרכבת המרכזית. ניתן לעלות גם על קווי הרכבת הבין-עירוניים שעוצרים בפחות תחנות. השימוש באוטובוסים וחשמליות הוא פר כרטיסים חד פעמיים המוגבלים בזמן או פר כרטיסים יומיים.
היות ולרוב אין באמת שימוש במערך התחבורה המטרופוליני המשובח, כדאי לרכוש כרטיסי חד פעמיים. זאת רק אם ובמקרה תצטרכו לעלות על חשמלית או אוטובוס.
הנסיעה ממרכז העיר לנמל התעופה היא גם חלק ממערך התחבורה המעולה של העיר והיא ככל הנראה הפעם היחידה שבאמת תצטרכו להשתמש בה.
מתי כדאי להגיע לציריך?
ציריך היא עיר שמתאימה לתיירים במשך כל השנה אבל כמובן ישנם חודשים יותר עדיפים לביקור. לכל עונה יש את האופי שלה ויש שהוא יתאים או לא למי שמתעתד להגיע אליה.
- החודשים האידיאליים לביקור בציריך הוא החודשים אפריל וספטמבר (מתאים לנו ככפפה עם חופשת הפסח וחופשי חגי תשרי). בחודשים אלו הצירוף המושלם של מזג אוויר מתון (קר אך לא קפוא) יחדיו עם ימי גשם לא רבים. חודש אפריל נחשב לחודש האביבי של העיר וכולל גם לא מעט אירועים ופסטיבלים מקומיים
- הקיץ בציריך כולל שעות שמש מרובות, זאת בתנאי שלא יורד גשם. התקופה הגשומה של ציריך היא ממאי ועד אוגוסט, אז ישנם לא מעט ימי גשומים. לרוב הגשם בעיר הוא זרזיפי ואינו משפיע יותר מדי על אופי תכנון הטיול. חודשי הקיץ גם חמימים ונעימים ומתאימים למי שקשה לו עם הקור
- החורף של ציריך הוא קר על סף הקפוא. מנובמבר ועד חודש מרץ, ישנו סיכוי טוב שהעיר תכוסה בלבן. הסיכוי לשלג גדל ככל שמתקרבים לחודשי החורף, בעיקר סביב תקופת חג המולד וחודש ינואר. אמנם העיר קפואה ושעות השמש מועטות, אך הקסם הצפון אלפיני של העיר עובד שעות נוספות במהלך החורף והאווירה סביב חג המולד היא פשוט קסומה
לכל המידע על השכרת רכב בשוויץ + טיפים מועילים והנחות משמעותיות, הקליקו כאן…
תכנון מסלול טיול בציריך
את הביקור בציריך ניתן לשלב עם מגוון של יעדים אטרקטיביים נוספים בשוויץ ובדרום גרמניה. במרחק נסיעה קצר מהעיר, ברכב או רכבת, ניתן להגיע לאטרקציות של צפון מזרח שוויץ, כגון מפלי הריין בפאתי שאפהאוזן, סיינט גאלן וליכטנשטיין. ניתן גם לנסוע מערבה לביקור יום בברן או בבאזל או דרומה לכיוון לוצרן היפה וקנטוני הליבה של שוויץ.
לטיול יום מציריך למפלי הריין, הקליקו כאן…
- הטיול בציריך הוא קל ונוח ומצריך בעיקר קצת יכולות של כיתות רגליים. רובם המוחלט של מוקדי העניין בעיר מרוכזים בשטח קטן ברחבי האלטשטאט – הרובע העתיק של ציריך.
- האלטשטאט כולל את האי שנוצר מתעלת נהר הזיל ממערב ונהר הלימאט ממזרח ואת הגדה המזרחית של נהר הלימאט כולל רובע נידרדורף. בכל המרחב הזה אפשר לתפוס חשמלית לתחנה או שתיים לדילוג על מרחקים. או פשוט ללכת וללכת ולחוות את כל העיר דרך הרגליים
- שער הכניסה לעיר היא תחנת הרכבת הענקית שבצפון האי של העיר העתיקה. ממנה נמתח דרומה הרחוב הראשי והיוקרתי של העיר – הבאנהופשטראסה
- ממזרח לרחוב הראשי עיקרם של מוקדי העניין בעיר כולל הגשרים שמעל נהר הלימאט שמובילים לרובע נידרדורף המגניב
לסיור עם מדריך בכל אתריה של העיר העתיקה, הקליקו כאן…
ישנם מוקדי עניין נוספים בקוואילאנגן Quaianlagen, הנתיב שעל הגדה המזרחית של אגם ציריך ברובע זיפלד, מדרום לבית האופרה ולמרכז העיר העתיק. הנתיב כולל הליכה נעימה לאורך הגדה בטיילת שנקראת אוטוקה Utoquai והיא שמחברת את מרכז העיר העתיק עם האטרקציות "הפרבריות" שלאורך גדת האגם.
לתכנון מסלול טיול בציריך וייעוץ מקצועי, הקליקו כאן…
כל האתרים והאטרקציות בציריך
בכל עיר אירופאית גדולה ישנה תחנת רכבת. לרוב התחנה כוללת מתקני תחבורה פרקטיים בבניין מודרני ומקום מעבר בלבד. בציריך התחנה עצמה היא מוסד עירוני ידוע ואהוד ומשמשת במקביל גם כחלל ירידים וקניון. התחנה היא חלק ממרקם החיים בציריך, ממוקמת בקצה הצפוני של האי בו האלטשטאט.
הרחוב המרכזי של ציריך, הבאנהופשטראסה, נמתח דרומה מהתחנה לאורכו של האי, משמש כמו ענף ממנו צומחים שאר רחובות מרכז העיר כזרדים. הבאנהופשטראסה נמתח דרומה מתחנת הרכבת וחוצה בקשת מתונה את האלטשטאט, עד לגדת אגם ציריך. הרחוב מקביל בנתיבו לציר נהר הלימאט שגם הוא בעצמו מעין נתיב מרכזי רק בתעבורת סירות וספינות. לאורך הציר תנועת הרכבים מוגבלת ויש בו נתיב של חשמליות ומדרכות רחבות להולכי רגל.
ממזרח לציר של הבאנהופשטראסה, נמצא הציר של הלימאטקה, הטיילת לאורך הגדה המזרחית של נהר הלימאט. מעל הציר רובע נידרדורף האטרקטיבי ומעליו קמפוס האוניברסיטה של ציריך. במרחב של מרכז העיר מרוכזים רובם המוחלט של האתרים האטרקטיביים בציריך. ישנם גם אתרים ברובע זיפלד, לאורך הגדה המזרחית של אגם ציריך מדרום לבית האופרה. ישנם גם מוזיאונים מעניינים ושווקים ברובעים המערביים שמעבר לנהר הזיל.
לכל האתרים והאטרקציות בציריך, הקליקו כאן…
בית השוקולד של לינדט The Lindt Home of Chocolate
בית השוקולד של לינדט The Lindt Home of Chocolatשוויץ ידועה בייצור השוקולד המשובח שלה ואין מקום יותר מתאים מלחוות את המתוק השוויצרי מאשר במפעל של יצרנית השוקולד מספר 1 בארץ האלפינית.
בית השוקולד של לינדט הוא המקום המושלם לפנק את הילדים בהמון סוכר ולהינות מסיור כייפי במיוחד בו אפשר ללמוד הכל על ייצור השוקולד. זוהי אחת האטרקציות הכי אטרקטיביות בציריך כולה, גם למבוגרים אבל בטח לילדים.
כתובת: Schokoladenplatz 1 ,Kilchberg
לכל המידע על סיור וטעימות בבית השוקולד של לינדט בקליכברג, הקליקו כאן…
שופינג ושווקים בציריך
שופינג בציריך
קניות באלטשטאט
האזור העיקרי לשופינג בציריך הוא כמובן מרכז העיר העתיק, האלטשטאט. את המרכז העתיק חוצים שלושה צירי שופינג עיקריים שמקבילים זה לזה על ציר צפון-דרום:
- הגראונד זירו לשופינג של ציריך הוא כמובן הבאנהופשטראסה. רחוב הקניות היוקרתיות המיתולוגי של האימפריה הכלכלית השוויצרית נמצא במיקום האידיאלי ממש במרכזה האי של האלטשטאט. לאורכו של הרחוב ישנם קווי חשמלית. בצד המדרכות שפע עצום של חנויות, לרוב על הצד היותר יקר של הקופה. למרות זאת, ברחוב, לצד המותגים היוקרתיים, ישנם גם מותגים יותר ידידותיים לכיס, כך שכל מי שמחפש חוויה של שופינג יכול למצוא שפע של חנויות שיתאימו לטעמו ולכיסו. מלבד הבאנהופשטראסה, כל האלטשטאט הוא מרחב נעים להסתובבות ושופינג. ברחובות הקטנים שיוצאים מהציר המרכזי תמצאו חנויות יותר מקומיות וייחודיות ופחות רשתות שוויצריות או בינלאומיות.
- הציר המרכזי השני של האלטשטאט הוא הלימטקה, הרחוב המרכזי והטיילת על הגדה המזרחית של נהר הלימאט. הלימאטקה הוא רחוב נהדר לשילוב של שופינג עם טיול נעים לצד הנהר ולנוף בתי הגילדות המרהיבים שיושבים על שתי הגדול עם נוף לנהר. בחלקו המזרחי של הרחוב חנויות, מסעדות ובתי בירה מעולים, ככה שגם יש היכן לנוח. הרחוב מתאפיין בשפע של חנויות בגדים פחות מוכרות, חלקן אלגנטיות וחלקן פורצות דרך מבחינה עיצובית.
- מעל הלימאטקה, בטיפוס קצר, נמתח הציר השלישי של האלטשטאט – הנידרדורפשטראסה Niederdorfstrasse המופלא. הנידרדורפשטראסה חוצה את רובע נידרדורף לאורכו ומתחבר בחלקו הדרומי עם רחוב מינסטרגראסה Münstergasse ובהמשך רחוב אוברדורפשטראסה Oberdorfstrasse. הציר הארוך של שלושת הרחובות הקטנים מלא גם הוא בחנויות מגניבות, בתי-קפה, בתי-בירה, מסעדות וכו'. גם כל הסמטאות הסמוכות של נידרדרוף מלאות בכל מה שצריך לחווית שופינג מרנינה.
לרכישת כרטיסי כניסה וסיור במפעל השוקולד של לינדט Lindt סמוך לציריך, הקליקו כאן…
שופינג ברובעים החיצוניים
גם מחוץ למרכז העתיק של ציריך ישנם רחובות מעולים לשופינג. הרחוב הארוך של רובע זיפלד, רחוב זיפלדשטראסה Seefeldstrasse מציע חווית שופינג פחות תיירותית והרבה יותר לוקאלית. ברחוב שפע של חנויות מקומיות שמתמחות בצד היותר מתוחכם של העיצוב. הרחוב עצמו נעים מאוד להסתובבות ויש לאורכו קו של חשמלית. בציר עצמו וברחובות הסמוכים, שפע של מסעדות ובתי-קפה. האווירה בו היא של חיי היום יום של השוויצרים ופחות מורגשת תנועה של תיירים.
אזור שופינג מקומי נוסף הוא רובע קרייס 4 Kreisbüro המתפחתח. הרחוב הראשי של הרובע הוא לאנגשטראסה Langstrasse השוקק. הרחוב והרובע הם בעלי אוריינטציה לצד היותר מגניב וחתרני של עולם העיצוב. ברחוב וברובע חנויות קעקועים, גלריות של אמנות, מועדונים קטנים, בארים וכו'. למרות אופיו המחוספס של הרובע, אנחנו עדיין בשוויץ, אז יש הרבה סטייל חתרני אבל כולם מאוד מנומסים.
שווקים בציריך
שוק הפשפשים של בירקליפלאץ Bürkliplatz ושוק האיכרים
שוק הפשפשים המפורסם של בירקליפלאץ פעיל כל ימי שבת משעות הבוקר המוקדמות ועד אחר הצהריים. בכל שבת, הכיכר שחותמת את הבאנהופשטראסה היוקרתי על גדת הגדה הצפונית הצרה של אגם ציריך, מתמלאת בשפע של ענתיקות וג'אנק ואווירה כאוטית של שוק (מסודר ומאורגן להפליא).
השוק של בירקליפלאץ מלא בתיירים. זאת בשל מיקומו האידיאלי בחיבור בין האלטשטאט עם האופרה ורובע זיפלד ממזרח. ניתן לשלב ביקור נבירה בדוכני השוק עם טיול שבת נינוח בטיילות שלאורך האגם. בימי שלישי ושישי משעות הבוקר המוקדמות עד הצהריים, נערך במקום שוק איכרים חביב. שוק שמציע את כל התוצרת החקלאית המעולה של המרחב הכפרי סביב ציריך.
שוק תחנת הרכבת Bahnhofmarkt ושוק חג המולד של התחנה
בכל יום רביעי, המסדרונות והשטחים הציבוריים של תחנת הרכבת של ציריך מתמלאים בניחוחות של מיטב החקלאות השוויצרית. שוק האוכל הנהדר של תחנת הרכבת מביא את מיטב הטעמים של היצרנים המקומיים. כולל גבינות מעולות (ופונדו אלא מה), ירקות אלפיניים מוזרים למראה, נקניקים ודברי בשר ועוד. השוק ההומה משתלב היטב עם תנועת היוממות של העיר העסוקה. הוא מקום בריחה מעולה אם ימי רביעי שלכם גשומים או מושלגים.
בתקופת החורף, בתחנת הרכבת נערך שוק חג המולד המפורסם של ציריך – שוק ישו הילד Christkindlmarkt בתרגום חופשי. השוק הנוצץ והמרגש הוא הגדול משווקי חג המולד בציריך. גם הוא מושך כמות גדולה של תיירים.
שוק הפשפשים של קנצליי Kanzlei ושוק האוכל של אלפטיפלאץ Helvetiaplatz
שני השווקים של רובע קרייס 4 הם הגדולים בכל ציריך. שוק הפשפשים של קנצליי הוא הגדול מבין שווקי הפשפשים של ציריך. יש בו המוני דוכנים שמוכרים ג'אנק ווינטג' (לברור מהו מה מביניהם זאת כל החוויה…). בשוק בגדים, חרסינות, אביזרים, מוצרי עור ועוד שפע עצום של כל מה שיש בשוק פשפשים.
השוק פעיל בימי שבת משעות הבוקר ועד שעות אחר הצהריים. עדיף כמובן להשכים קום יחדיו עם כל מביני העניין וציידי המציאות. שוק האוכל של אלפטיפלאץ נערך במקום בימי שלישי ושישי. השוק נפתח מוקדם מאוד בבוקר ועד הצהריים מתקפל. בשוק שפע של מעדנים, תוצרת חקלאית טרייה, גבינות, נקנקים ומאכלים שוויצרים מקוריים באיכות נדירה.
לינה ומלונות בציריך
בציריך שפע עצום של מלונות בכל הרמות. רובם ככולם טובים מאוד עם רמת שירות גבוהה ומתקנים מדוייקים ונקיים. רמת המלונאות בשוויץ היא מהטובה בכל אירופה. כל מלון, צימר, דירה או מקום הארחה אחר הוא מבחינת האורח הימור די בטוח. למרות שבשוויץ הכל יקר, תחום המלונאות, גם בציריך, הוא לא בשמיים.
עם קצת מאמץ ניתן למצוא מקומות לינה ודילים במחירים לא רעים בכלל. אם ניתן להשוות בצורה גסה אפשר לומר שהלינה בציריך הרבה יותר יקרה מלינה בבוואריה או בצפון איטליה השכנות אך יותר זולה ובהרבה מהמחירים בארץ.
לרשימה של 12 מלונות מעולים במרכזה של ציריך, הקליקו כאן…
המחירים של המלונות בציריך תלויים כמובן בהיצע והביקוש של שוק התיירות בעיר. על מנת למצוא מקום לינה טוב במחיר מעולה, תנסו להתאים את עצמכם לתנודות שוק התיירות של ציריך. בימים של תערוכות בינלאומיות או אירועים גדולים כמובן שהביקוש למקומות לינה יהיה גבוה והמחירים בהתאם.
לרשימה של מלונות חמישה כוכבים מפוארים בציריך וסביבתה, הקליקו כאן…
למלונות שלושה כוכבים כייפים וטובים במרכז ציריך, הקליקו כאן…
אם אתם באים לאירועים אלו מומלץ מאוד למצוא מקום לינה זמן רב מראש. ברמת תנודת התיירות בעיר, במשך כל השנה ישנה תנועה של תיירים עם עלייה מתונה בעונת הקיץ ועלייה נוספת בחודש דצמבר לקראת חג המולד.
בשאר השנה, אין בעיה מיוחדת למצוא מקום לינה טוב בציריך. כמובן שמומלץ לסגור מקום לינה מראש ולבדוק את טיב המלון בביקורות אינטרנטיות.
לבדיקת זמינות ומחירים במלונות של בציריך, הקליקו כאן…
איפה למצוא מקום לינה בציריך?
ציריך היא עיר ענקית במונחים שוויצרים אבל קטנה במונחי העיר הגדולה של אירופה. מרכזה של ציריך תחום גיאוגרפית וכל כולו הוא מקום מזמין למציאת מקום לינה. האלטשטאט, המרכז העתיק של העיר, כולל את האי שנמתח מזרחית מהשאנצנגראבן Schanzengraben ונתחם ממזרח על-ידי קמפוס האוניברסיטה שמעל הנידרדורף. הגבול הצפוני הוא תחנת הרכבת והדרומי הוא הגדה הצפונית הצרה של אגם ציריך.
בכל פינה במרכז העתיק ישנם שפע של מלונות ומקומות לינה במגוון רחב של רמות ומחירים. חלק נכבד ממקומות הלינה נמצאים ברובע נידרדורף עצמו. לרוב אלו מלונות אורבניים קטנים ומלונות בוטיק. אלו משתלבים היטב עם האווירה האינטימית של הרובע.
מלונות היוקרה של ציריך מרוכזים בקרבת בניין האופרה ולאורכו של האוטוקה, הטיילת בגדה המזרחית של אגם ציריך ברובע זיפלד. מלונות אלו מחוברים היטב עם מרכז העיר באמצעות קווי חשמלית. לרוב נשקף מהם הנוף מהמם של האגם ושל קו הרקיע של מרכז העיר. מקומות לינה פחות יקרים ישנם גם ברובעים המערביים לאורך הצירים של קווי החשמלית. בקרבת מוזיאון העיצוב מצפון ורחוב באדנרשטראסה Badenerstrasse שמדרום לקו הרכבת שנכנס לעיר.
איך מחפשים ומזמינים מלון בציריך?
דבר ראשון – קראו ביקורות אמיתיות!
לכל אתר שמוכר לילות במלון ויש המון כאלו חוץ מבוקינג, יש מקבץ של ביקורות על כל מקום לינה שיש. במבט מעט ביקורתי על הביקורות עצמן, ניתן בנקל לנפות ביקורות מזויפות או לא רלוונטיות. זאת בעיקר תוך התאמה בין חיפוש אחר מידע קונקרטי בביקורת המתאים למה שניתן לדעת על המלון וסביבתו במגוון הרחב של הכלים שיש לנו.
- בדקו את כמות הביקורות על המלון – אם אין הרבה זה אמור להדליק נורה אדומה. תתמקדו במלונות שישנן עליהם מאות ביקורות שונות במגוון רחב של נושאים.
- חפשו ביקורות בעברית – אנחנו כישראלים בדרך כלל בוחנים את המלונות בצורה זהה. הדברים החשובים או הנושאים הרגישים לנו בתחום המלונאות יהיו חשובים ורגישים גם לכל עם ישראל.
- קראו בעיון ביקורות באנגלית – הרבה ביקורות באנגלית משמע הרבה תיירים היו במלון (אף אחד לא רוצה להיכנס למסעדה ריקה…).
טיפ של גיא – סיירו בסביבת המלון בעזרת גוגל Street View
כלי חשוב נוסף הוא מבט על הרחוב מהמחשב ביתי שלכם, זאת באמצעות Google Earth. כלי זה הוא כלי התחלתי מצוין על מנת לבדוק מה טיב המלון ומה טיב הסביבה הקרובה אליו. במבט מעט פרטני על המלון, בית הארחה או הדירה ניתן לבדוק האם ישנם חלונות נפתחים או האם החלונות מטונפים? מה מצב הבניין מבחוץ, האם נראה כמו חורבה? האם ישנם דלתות או חלונות שבורים וכו'.
בדיקה מהירה של סביבת מקום הלינה, באמצעות צעידה קדימה ואחורה בתוכנה המעולה, תגלה לכם מה מצב הרחוב והבניינים השכנים. האם הרחוב סואן יתר על המידה? או להפך, האם נראה נטוש? לטעמכם הרחוב נראה מוזנח? האם ישנן ערמות של זבל או גרוטאות? וכו'.
תגובה אחת
מגיעה עם אימי, מבוגרת, היכן חונים במרכז ציריך?