Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
צונפטאהוס צור מייזן והפראומינסטר

ציריך – כל האתרים והאטרקציות בעיר שבקצה האגם

אולי גם יעניין אותך…

לפוסטים נוספים >>

ציריך היא העיר הגדולה והחשובה בשוויץ (אך לא עיר הבירה). היא המרכז הפיננסי והכלכלי של שוויץ והלב התרבותי והתחבורתי. בציריך עצמה מתגוררים כארבע-מאות אלף תושבים ובכלל המטרופולין שלה כמעט שני מיליון. ציריך היא עיר דוברת גרמנית, ובירתו של קנטון ציריך, הקנטון בעל האופי העירוני והמפותח ביותר בשוויץ.

מגדלי הגרוסמינסטר מהגשר
מגדלי הגרוסמינסטר מהגשר
  • מרכזה של ציריך – האלטשטאט (העיר העתיקה), יושבת על המשולש שנוצר מגדת האגם מדרום, מנתיב נהר הלימאט ממזרח ומנתיבו של תעלת שנצנגראבן Schanzengraben (תעלת ניתוב מי האגם על מנת למנוע הצפות) שמשתלבת בחלקה הצפוני עם נהר הזיל Sihl ממערב
  • שפכו של הציל אל נהר הלימאט הוא במשולש שעליו יושב פארק פלאטשפיץ Park Platzspitz הריאה הירוקה של מרכז העיר. פארק שבגב המוזיאון הלאומי המפואר של ציריך ותחנת הרכבת המרכזית של העיר

הטיול בציריך הוא קל ונוח ומצריך בעיקר קצת יכולות של כיתות רגליים. רובם המוחלט של מוקדי העניין בעיר מרוכזים בשטח קטן ברחבי האלטשטאט – הרובע העתיק של ציריך.

לרכישת כרטיסי כניסה וסיור במפעל השוקולד של לינדט Lindt סמוך לציריך, הקליקו כאן…

  • האלטשטאט כולל את האי שנוצר מתעלה נהר הזיל ממערב ונהר הלימאט ממזרח ואת הגדה המזרחית של נהר הלימאט כולל רובע נידרדורף
  • בכל המרחב הזה אפשר לתפוס חשמלית לתחנה או שתיים לקיצור לדילוג על מרחקים או פשוט ללכת וללכת ולחוות את כל העיר דרך הרגליים
  • שער הכניסה לעיר היא תחנת הרכבת הענקית שבצפון האי של העיר העתיקה. ממנה נמתח דרומה הרחוב הראשי והיוקרתי של העיר הבאנהופשטראסה
  • ממזרח לרחוב הראשי עיקרם של מוקדי העניין בעיר. כולל הגשרים שמעל נהר הלימאט שמובילים לרובע נידרדורף המגניב

לכל המידע על טיול בציריך, הקליקו כאן…

למציאת מקום לינה בציריך, הקליקו כאן…

 

מפה של אתרים ואטרקציות בציריך

 

האלטשטאט – הגדה המערבית של הלימאט (האי)

תחנת הרכבת המרכזית של ציריך Hauptbahnhof

בכל עיר אירופאית גדולה ישנה תחנת רכבת. לרוב התחנה כוללת מתקני תחבורה פרקטיים בבניין מודרני ומקום מעבר בלבד. בציריך התחנה עצמה היא מוסד עירוני ידוע ואהוד, משמשת במקביל גם כחלל ירידים וקניון. זאת בנוסף לבליל של מסילות ואנשים ממהרים.

התחנה כוללת גם את הפרקטיות הידועה של שוויץ יחדיו עם אופי מבנה נהדר ושימושים שחורגים מעולם התחבורה. התחנה היא חלק ממרקם החיים בציריך, ממוקמת בקצה הצפוני של אי מרכז העיר. הרחוב המרכזי של ציריך, הבאנהופשטראסה, נמתח דרומה מהתחנה לאורכו של האי. משמש כמו ענף ממנו צומחים שאר רחובות מרכז העיר כזרדים.

המבנה הניאו קלאסי המרשים חולש על כל מרכזה של ציריך. לרגלי המבנה נתיב החשמליות העיקרי של העיר. החיבור עם הרכבות הבינעירוניות הופכות את התחנה למעין לב החולש על כל עורקי התחבורה של העיר ושל המרחב של צפון שוויץ כולו. החלל העצום, הנקי והמתוחזק של התחנה מלא בחנויות מסוגננות ובחללים שמשרתים גם שווקים מקומיים, תערוכות ועוד. החלל העצום ממוגן בחורף מהקור והשלג ומהווה מעין מרחב עירוני סגור משל עצמו.

 

הבאנהופשטראסה Bahnhofstrasse

הרחוב המרכזי של ציריך נמתח דרומה מתחנת הרכבת וחוצה בקשת מתונה את האלטשטאט, עד לגדת אגם ציריך. הרחוב מקביל בנתיבו לציר נהר הלימאט שגם הוא בעצמו מעין נתיב מרכזי רק בתעבורת סירות וספינות. לאורך הציר נתיב של חשמליות ומדרכות רחבות להולכי רגל.

תנועת הרכבים לאורכו מוגבלת. הרחוב הראשי חורג בהרבה ממעמדו כציר המרכזי של ציריך. מתחרה על מעמד הציר המרכזי של שוויץ כולה. לאורך הרחוב ניצבים גאים המשרדים הראשיים של רובם של הבנקים השוויצרים הגדולים. ביניהם בתי כלבו מעולים, חנויות יוקרה, מסעדות פאר וכל מה שמקרין את עוצמתה הפיננסית והאנושית של התרבות השוויצרית.

הבאנהופשטראסה
הבאנהופשטראסה

בתי הכלבו המרכזיים והיוקרתיים Jelmoli ו-Globus ממוקמים כמעט בסמוך אחד לשני ממש במרכזה של הקשת המתונה, חולשים על העיקול. מדרום נמצא מוזיאון השעונים הקטן של באייר Uhrenmuseum Beyer Zürich, מוסד חצי מסחרי חביב במיוחד בו מוצגים מגוון רחב של מיני שעוני וינטג' ויוקרה.

בסמוך חנויות שעונים יוקרתיות במיוחד. מעט דרומה ממוזיאון השעונים הקטן נמצאת הפאראדפלץ Paradeplatz המרובעת. סביב הכיכר המשרדים הראשיים של בנק קרדיט סוויס, הבנק השני בגודלו בשוויץ. הרחוב מסתיים לגדת אגם ציריך בבירקליפלאץ Bürkliplatz.

 

גבעת לינדנהוף Lindenhof

הגבעה היא גלעין הישוב הכי קדום של ציריך. עליה היה ישוב קלטי קדום שעליו בנו הרומאים מצודה. הגבעה היא למעשה סחף של סלעים ובולדרים ענקיים שדחף הקרחון העצום שחצב את אגם ציריך לפני מאות אלפי שנים. כיום היא מעין כיכר מוגבעת עם עצים ויש בה גם לוח שחמט ענקי לרווחת אלו שרוצים לשחק בחוץ.

 

אאוגוסטינרקירכה Augustinerkirche

הכנסייה ההיסטורית של הנזירים האוגוסטיניים יושבת ממש בלב ציריך, כמה צעדים מהבאנהופשטראסה. הנזירים נטשו את הכנסייה עם הרפורמציה במאה ה-16 והיא הייתה כנסיית רפאים כמה מאות שנים. כיום הכנסייה שייכת לזרם הקתולי והשיפוץ והדקורציה שעברה במאה ה-19, כמעט לא השאירו דבר ממה שהיה בכנסייה עת שבנו אותה במאה ה-13. הכנסייה מסופחת למרכז העיר של ציריך. סביבה כיכרות ורחובות צרים עם המוני חנויות, בתי-קפה, מסעדות ועוד. הרובע שסביב לכנסייה הוא מבין העתיקים בציריך.

לסיור מודרך במבחר אתריה של ציריך, הקליקו כאן…

מגדל השעון של סאנקט פטרס קירכה
מגדל השעון של סאנקט פטרס קירכה

סאנקט פטרס קירכה St. Peters Kirche

הכנסייה שמוקדשת לקדוש פטר ידועה בעיקר בשל מגדל השעון העצום שלה. היא נמצאת באמצע הדרך שבין הבאנהופשטראסה לגשר של בית העירייה (הראתאוסבריקה Rathausbrücke) הרחב. הכנסייה הוקמה במאה ה-13 על חורבות כנסייה רומנסקית מהמאה התשיעית. מגדל השעון המרשים, אחד מהאייקונות המפורסמות של ציריך, נבנה במאה ה-15.

 

צונפטאהוס צור מייזן Zunfthaus zur Meisen

בית הגילדה (Zunfthaus) המקסים של סוחרי היין נבנה בכיכר מינסטרהוף Münsterhof הציורית ממול מנזר הנשים ה-Fraumünster המפואר. בית הגילדה יושב בין הכיכר לבין גדתו המערבית של נהר הלימאט. המראה הכי יפה של בית הגילדה היא מהמינסטרבירקה Münsterbrücke הסמוך, הגשר שחוצה את הנהר.

התצפית כוללת את בית הגילדה ולידו מגדל השעון הגותי הנישא של מנזר הנשים. כיום בצור מייזן תצוגה מאוספי המוזיאון השוויצרי הלאומי.תצוגה שמתרכזת בכלי חרסינה מייצור שוויצרי או צרפתי, ממפעלי וינטג' מפורסמים.

צונפטאהוס צור מייזן והפראומינסטר
צונפטאהוס צור מייזן והפראומינסטר

מנזר הנשים Fraumünster

מנזר הנשים הוא אחד הבניינים ההיסטוריים המרהיבים ביותר בציריך. המנזר לשעבר חולש על חלקה הדרומי של כיכר מינסטרהוף (חצר המנזר) וחוצץ בין הכיכר לנהר הלימאט. המנזר נבנה במאה התשיעית בידי קיסר האימפריה הרומית המערבית עבור ביתו שמונתה לראש המנזר.

בתקופת הרפורמציה שונה ייעודו של הבניין ממנזר לבניין לשימוש הציבור אך הכנסייה של המנזר נותרה ללא פגע עד ימינו. הבניין ידוע בעיקר בשל הויטראז'ים המרשימים של מארק שאגאל, גדול ציירי אסכולת פאריז היהודיים. ידוע גם בשל מגדל השעון הניאו-גותי היפייפה שחולש על קו הרקיע של העיר.

 

המוזיאון הלאומי של שוויץ Schweizericshes Landemuseum

המוזיאון הלאומי המפואר של שוויץ הוא בית לאוסף מרשים של חפצים, אמנות, אומנות, עיצוב וארכיאולוגיה. אלו מייצגים את ההיסטוריה העשירה של המדינה האלפינית. הוא ממוקם מצפון לתחנת הרכבת המרכזית של העיר ומדרום לפארק פלאטשפיץ Platzspitz.

המוזיאון הוא אוסף מרשים מאוד של ממצאים מקוריים החל מהתקופה הניאוליטית וההתיישבויות הקדומות. אולם הוא בעיקר עוסק בשיא תפארתה של שוויץ כפי שאנו מכירים אותה. החל מימי הביניים, דרך תקופת הבארוק השוויצרית המפוארת ועד לפאר היצירה המודרני של שוויץ. למרות המוניטין, המוזיאון אינו גדול יותר מדי והוא בהחלט נעים ונוח לעין הצופה.

במוזיאון סקירה של התפתחות עיצוב מדי המשמר השויצרי. חיילי המשמר שומרים עד היום במדיהם המפונפנים על האפיפיור שבותיקן. ישנה גם תצוגה מרשימה של מכשירים והמצאות בשלל תחומי המדע ועבודות יד שמפעימות בדיוק ובירידה לפרטים הקטנטנים שמרכיבים אותן. במוזיאון גם אוסף של ציורים היסטוריים ועוד.

כתובת: Museumstrasse 2

לאתר המוזיאון השוויצרי הלאומי…

הלימאטקה
הלימאטקה

 

האלטשטאט – הגדה המזרחית של לימאט

הלימאטקה Limmatquai

הרחוב הראשי של הגדה המזרחית של נהר הלימאט הוא ציר מקביל לרחוב הראשי שחוצה את האי של האלטשטאט – הבאנהופשטראסה. הרחוב הראשי הוא ציר של חשמליות שמצידו מדרכה רחבה המשמשת כטיילת לאורכו של הנהר.

הלימאטקה נמתח מהקצה הצפוני של אגם ציריך מדרום ועד הבאנהופבריקה Bahnhofbrücke בצפון, הגשר שמחבר את הגדה המזרחית של הנהר עם תחנת הרכבת הסמוכה. לאורך הציר בליל של חנויות ובניינים מפורסמים כמו גם הבתים ששירתו את הגילדות השונות של העיר שמשרים אווירה יוקרתית מאוד לאורכו.

לשירות הסעות פרטי בציריך, הקליקו כאן…

 

הואסרקירכה Wasserkirche

הכנסייה הצנועה יושבת בקצה המזרחי של המינסטרבירקה Münsterbrücke. ממש ממול המבנה האייקוני של הפראומינסטר (מנזר הנשים). היא חוסה בצילה של הגרוסמינסטר הענקית שסמוכה לה מעבר לטיילת הלימאטקה, הטיילת הארוכה שנמתחת לאורך כל הגדה המזרחית של הלימאט.

הכנסייה נבנתה על איון על נהר הלימאט ומכאן נובע שמה. האיון כבר התחבר עם הגדה המזרחית של הנהר כאשר סחף של הנהר סתם את צידו המזרחי של האי. כיום בכנסייה ישנו אגף של תערוכות מתחלפות. הואסרקירכה נבנתה על מנת לציין את מקום עריפת ראשיהם של הקדושים של פליקס ורגולה (Felix and Regula).

מגדלי הגרוסמינסטר
מגדלי הגרוסמינסטר

הגרוסמינסטר Grossmünster

הגרוסמינסטר הייתה הקתדרלה ההיסטורית של ציריך עד תקופת הרפורמציה במאה ה-16. הכנסייה המרשימה ידועה בעיקר בשל שני המגדלים המרשימים שמעל הכניסה לבזיליקה. המגדלים נבנו במאה ה-15 מעל הבזיליקה בסגנון גותי ורומנסקי שהושלמה במאה ה-12.

הכנסייה ככל הנראה הוקמה בפקודתו של שארלמן, קארל הגדול. הוקמה על מנת לציין את מקום מות הקדושים של פליקס ורגולה (Felix and Regula). אלו הם שני הקדושים הקתוליים שנחשבים לפטרונים של ציריך. שני הקדושים הוצאו להורג בציריך במאה השלישית לספירה בגין כך שהפיצו את הנצרות בעיר הפגאנית של אז. ההוצאה להורג כללה את עריפת ראשם ולפי האגדה הם נשאו את ראשם בידיהם אחרי העריפה. טיפסו מהאי לשעבר שכיום ניצבת עליו הואסרקירכה, אל עבר הגבעה הסמוכה בה הוקמה הקתדרלה.

 

בית העירייה Rathous

בית העייריה
בית העירייה

בטיפוס קצר על הלימאטקה Limmatquai, נגיע מהמרכז של השלטון השמיימי של ציריך (הגרוסמינסטר) למרכז של השלטון הארצי. בית העירייה של ציריך חולש על חלקו המזרחי של גשר בית העירייה – הראתאוסבריקה Rathausbrücke, גשר רחב שעליו בניינים שמזכיר יותר כיכר מאשר גשר.

בית העירייה נבנה בסוף המאה ה-17 בהתאם לעקרונות הארכיטקטוניים של התקופה, עת הבארוק הסוערת. למרות מראהו המאופק מבחוץ, כדאי להיכנס פנימה ולראות את העיצוב הבארוקי המרשים של המבנה. כולל האולם המפואר בו נערכו ונערכות האסיפות המוניציפאליות.

 

רובע נידרדורף Niedrdorf

מה שהיה פעם הכפר נידר, הוא כיום הרובע הכי חמוד בציריך. למרות מיקומו המרכזי, בגבעות המתונות מעל הגדה המזרחית של נהר הלימאט, הרובע שומר על אופיו. אופיו לא ממש כפרי אך לבטח אינו סואן וגדול. זאת בניגוד לצירים המרכזיים שמתחתיו – הבאנהופשטראסה והלימאטקה.

מדובר ברובע של סמטאות קטנות, עם בתים נמוכים ויפים, המון מסעדות, מלונות קטנים, חנויות אלגנטיות, בתי בירה, בארים ומסעדות. הרובע בנוי משני צדדיו של הנידרדורפשטראסה Niederdorfstrasse. מדרחוב ארוך וצר שהוא הרחוב הראשי של הכפר לשעבר. הוא נמתח מזרחית מהלימאטקה בין גשר הראתאהוס מדרום לבאנהופבריקה מצפון.

למציאת מקום לינה ברובע נידרדורף, הקליקו כאן…

 

קברט וולטייר Cabaret Voltaire

הבניין הקטן שבסמטאות שמדרום לנידרדורף הוא מקום לידתה של תנועת הדאדא DADA האנרכיסטית. התיאטרון נקרא על שמו של המשורר הצרפתי וולטייר. הוא פתח את שעריו למשך חצי שנה בלבד בשנת 1916 ומאז עשה היסטוריה. התיאטרון הקטן היה מקום המפגש של מייסדי התנועה טריסטן צרה, ז'אן ארפ ומרסל ינקו. האחרון, אמן יהודי יליד רומניה, עשה לאחר מכן עלייה לארץ הקודש והקים את מושבת האמנים בעין הוד סמוך לחיפה.

התנועה יצאה בחריפות נגד התפיסה האינטלקטואלית שהובילה לדעתם לזוועות של מלחמת העולם הראשונה שעוד התחוללו מחוץ לגבולות שוויץ הנייטראלית. אמני ענק שברחו ממולדתם, דוגמת ואסילי קנדינסקי, מקס ארנסט ועוד, נפגשו בתיאטרון עם אמנים מוקמיים דוגמת פאול קליי והושפעו רבות מעקרונות התנועה. לאחר שנים של הזנחה, קבוצה של אמנים מקומיים לקחו על עצמם את תפעול המקום ונערכים בו ערבי שירה, תצוגות, מייצגים ועוד.

כתובת: Spiegelgasse 1

הפרדיגרקירכה וקמפוס האוניברסיטה של ציריך
הפרדיגרקירכה וקמפוס האוניברסיטה של ציריך

הפרדיגרקירכה Predigerkirche

הכנסייה המרשימה מהמאה ה-13 חולשת על רובע נידרדורף ממזרח. הכנסייה היא ליבו של הרובע האוניברסיטאי שממזרח לנידרדורף. אמנם בסיס הכנסייה הוא מהמאה ה-13 אך כל כולה תלאים של זמן וסגנונות. חלקה הפנימי של הכנסייה נבנה במאה ה-17 בסגנון בארוקי (מאופק יחסית) ומגדל השעון הנישא שבכניסה לכנסייה נחנך בשנת 1900.

לסיור עם מדריך בכל אתריה של העיר העתיקה, הקליקו כאן…

 

בית האמנות Kunsthaus

מוזיאון האמנות המעולה של ציריך נמצא בגדה המזרחית של נהר הלימאט לא רחוק מכנסיית הגרוסמינסטר Grossmünster. בית האמנות מציג שפע נדיר של יצירות אמנות של ציירים אירופאים החל מאמני תקופת הרנסנס ועד אמנים פוסט-אימפרסיוניסטים, מודרניים ופוסט מודרניים. למרות שישנו דגש על אמנים שוויצרים מפורסמים (היו כמה כאלו), רוב האוסף נסוב סביב גדולי האמנות של התקופות השונות, כגון פטר פול רובנס הבלגי, וינסנט ואן-גוך ההולנדי, פבלו פיקאסו הקטלוני ועוד רבים וטובים.

המוזיאון מייצג היטב את כל התקופות של האמנות המערבית עד ימינו אנו. כולל תצוגה מרשימה של אמנות אמריקאית פוסט מודרנית ותצוגות מתחלפות של אמנים פעילים בני ימינו. אל תחמיצו את ציור הפרלמנט בזריחה של קלוד מאנה ואת אחד מציורי הר סנט ויקטואר של הענק הפוסט אימפרסיוניסטי פול סזאן.

כתובת: Heimplatz 1/5

לאתר בית האמנות…

בית האופרה של ציריך
בית האופרה של ציריך

האופראהוס Opernhaus

בית האופרה המפואר של ציריך הוא אחד מהבניינים המודרניים המרתקים ביותר בעיר. הוא ממוקם מדרום לכיכר הענקית זקסלאוטנפלאץ Sechseläutenplatz ממש מעל הטיילת שלאורך הגדה המזרחית של אגם ציריך – האוטוקה Utoquai. בית האופרה נבנה בסוף המאה ה-19 בסגנון בנייה שהושפע מהבארוק. המבנה המפואר הוא בית לבלט היוקרתי של ציריך וגם כמובן למוסד האופראי של העיר.

 

זיפלד Seefeld – הגדה המזרחית של אגם ציריך

האוטוקה Utoquai

האוטקה היא הטיילת שיורדת מהקצה הצפוני של אגם ציריך (היכן שמתחיל את זרימתו נהר הלימאט בעיר), דרומה לאורך המרחב הפרברי והכפרי של הגדה המזרחית של האגם הקרחוני. האוטוקה ממשיכה למעשה את הטיילת של נהר הלימאט – הלימאטקה, לנתיב אחד ארוך וירוק עם נוף רגוע אל המים הזכים של הנהר והאגם. הטיילת נמתחת מזקסלאוטנפלאץ שבצפון ועד פארק צירכהורן בדרום. ככל שמתרחקים ממרכז העיר ומדרימים, אופיים של הבתים הופך לכפרי והטיילת הולכת והוכת יותר ויותר ירוקה.

אגם ציריך
אגם ציריך

מרכז לה קרבוזייה Pavillon Le Corbusie

הבית המודרני המרתק והצבעוני של הארכיטקט השוויצרי מקנטון נושאטל Neuchâtel לה קורבוזיה, חולש על חלקו הצפוני של פארק ציריכהורן. לה קרבוזייה היה אולי החשוב מהוגי סגנון הבנייה הבינלאומי, יחדיו עם פרנק לויד רייט האמריקאי ווולטר גרופיוס אבי תנועת הבאו-אהוס הגרמנית. סגנון הבנייה השפיע רבות על בניית הערים במהלך המאה ה-20. זאת תוך שימוש בבטון מזויין ותכנון עירוני לפי עקרונות מנחים שאמורים להתמודד עם תופעת המעבר לעיר וצמיחת המגה-פוליס על חשבון חיי הכפר.

 

מוזיאון בלריב Museum Bellerive

גדת אגם ציריך
גדת אגם ציריך

מוזיאון מפתיע באיכותו ויעילותו שמתמקד באומנות שימושית ובמלאכות יד ייחודיות. המוזיאון מחשב לאחד החשובים שמביא את סגנון האר נובו, סגנון אמנותי שחרט על דגלו לקרב בין האמנות לאומנות, בין היצירה לבין העיצוב ומלאכת היד.

חלק מתפיסת העולם של המוזיאון קשורה גם לחנות הפעילה והגדולה שבו ששואפת לייצא רעיונות עיצוביים מחוץ למוזיאון. בה ניתן לקנות חפצים מעוצבים ומתוחכמים.

 

פארק ציריכהורן Zürichhorn Park

הפארק המודרני היפה נמתח מדרום למרכז לה קרבוזייה בצמוד לגדת האגם. הפארק עצמו מתוכנן ומפותח מאוד. כולל שפע של פסלים ומיצגים של אמנים מודרנים דוגמת הנרי מור וזאן טינגלי.

החלק היפה בפארק הוא הגן הסיני החינגארטן Chinagarten. גן שמשלב בתים סיניים מסורתיים וצמחיה אקזוטית מעל מקווי מים מאולפים. הגן הוא בריחה מרהיבה לסין ממש בלב אירופה.

 

רובעי מערב העיר

המוזיאון לעיצוב ואמנות שימושית Museum Für Gestaltung

מוזיאון דינאמי יעיל ואנרגטי שמייצג היטב את התפיסה העכשווית של ציריך. המוזיאון מורכב בחלקו הגדול מתערוכות מתחלפות של מעצבים ואמנים. אלו מנצלים היטב את החלל המפואר ומודרני של מתקני המוזיאון. הוא ממוקם במרחק הליכה קצר מהמוזיאון הלאומי של שוויץ, בגדה המערבית של נהר הזיל לא רחוק מחיבורו עם הלימאט. במוזיאון אגף של אוסף קבוע. באגף אוסף מרשים של כרזות פרי ידיו של הענק האימפרסיוניסטי הנרי דה טולוז לוטרק.

כתובת: Pfingstweidstrasse 96

לאתר מוזיאון העיצוב…

המסילה והרבעים המערביים של ציריך
המסילה והרבעים המערביים של ציריך

מוזיאון מיגרוס לאמנות מודרנית Migros Museum fur Gegenwartskunst

המוזיאון לאמנות מודרנית של מיגרוס ממוקם ברובע התעשייתי Industriequartier של ציריך, ממערב לאלטשטאט סמוך לנתיב הלימאט. שווה להגיע לרובע התעשייתי (כנגזר משמו) רק על מנת לצפות באיכות המוזיאלית והארגונית של השוויצרים. המוזיאון הוא השקעתה של ענקית הסופרמרקטים והפארם מיגרוס. השקיעו באמנות לפי עקרונות התקציב שלהם שכולל גם תרומה לקהילה. חלל התצוגה של המוזיאון כולל שתי קומות. בקומה התחתונה מוצג האוסף המודרני המרשים שבבעלות החברה ובקומה השנייה תערוכות מתחלפות של אמנים בני זמנינו.

לאתר מוזיאון מיגרוס לאמנות מודרנית…

 

בית השוקולד של לינדט The Lindt Home of Chocolate

שוויץ ידועה בייצור השוקולד המשובח שלה ואין מקום יותר מתאים מלחוות את המתוק השוויצרי מאשר במפעל של יצרנית השוקולד מספר 1 בארץ האלפינית. בית השוקולד של לינדט הוא המקום המושלם לפנק את הילדים בהמון סוכר ולהינות מסיור כייפי במיוחד בו אפשר ללמוד הכל על ייצור השוקולד. זוהי אחת האטרקציות הכי אטרקטיביות בציריך כולה, גם למבוגרים אבל בטח לילדים.

כתובת: Schokoladenplatz 1 ,Kilchberg

לכל המידע על סיור וטעימות בבית השוקולד של לינדט בקליכברג, הקליקו כאן… 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלו לי את הסודות של

שוויץ

אלפים כבר נרשמו ושדרגו את הטיול!

עבדתי קשה כדי ליצור עבורכם הדרכות ממוקדות ומעניינות, שישדרגו לכם את הטיול לשוויץ (בחינם)!

טל, שרוף על חו"ל