השוקולד השוויצרי הוא החלק המתוק בטיול בארץ האלפינית היפה עד כאב. הביקור במפעל השוקולד באחוזת קיילר בעיירה/כפר ברוק Broc, הוא חלק מהטיול בגרוייר היפה והבילוי במרחצאות של שארמה והקינוח המושלם אחרי טעימות גבינת הגרוייר המשובחת. זהו המקום לפנק את עצמכם בהמון סוכר ולהינות מסיור קליל (אבל לימודי) בו אפשר לחוות את ייצור השוקולד או פשוט לבלות יום שלם של כייף עם הילדים במגוון של פעילויות.😋

איך מגיעים למפעל השוקולד של קיילר?
כתובת: Rue Jules Bellet 7, Broc
לאתר במפעל השוקולד של אחוז קיילר, הקליקו כאן…
רכבת: תחנת רכבת Broc-Chocolaterie (או: Gare de Broc-Chocolaterie), צמודה לבית האחוזה. זוהי תחנת הקצה של קו המסילה Bulle–Broc ואפשר להגיע אליה ברכבת ישירה מפריבור (או במעבר בתחנת הרכבת המרכזית של בולה).
רכב: צמוד לבית האחוזה של קיילר ישנו חניון גדול בחינם.
לטיול יום מודרך מז'נבה לגרוייר וביקור במפעל השוקולד במייסון קיילר, הקליקו כאן…
שעות הפעילות במפעל השוקולד של קיילר
מפעל השוקולד קיילר פתוח כל השנה, שבעה ימים בשבוע (סגור רק בחג המולד ובסילבסטר).
שעות הפעילות הן בין השעות 10:00-17:00 (נובמבר עד סוף מרץ), או 10:00-18:00 (אפריל עד סוף אקוטובר). ניתן להיכנס לסיור במפעל עד שעה לפני הסגירה.
מפת מיקום מייסון קיילר
מהו מייסון קיילר?
מותג השוקולד השוויצרי קיילר נוסד בשנת 1891 בעיירה ווה שלגדת אדם ז'נבה, על-ידי התעשיין והיזם פרנסואה לואי קיילר. המותג קיילר נחשב לותיק ביותר מבין מותגי השוקולד השוויצרי שעוד מיוצרים. אלכסנדר לואי קיילר (נכדו של פרנסואה לואי) פתח את מפעל השוקולד הגדול שירש באחוזה בפאתי הכפר ברוק Broc ליד העיר בולה בשנת 1898 שהפך לאחד ממפעלי השוקולד הידועים והחשובים בכל שוויץ. הסיבה למעבר לקנטון פריבור, ליד גרוייר, היא ייצור החלב המשובח באיזור ממנו מייצרים גם את גבינות הגרוייר.
החברה של קיילר נרכשה על-ידי חברת נסטלה המקומית (גם היא מווה) בשנת 1929, כחלק מהפיכת החברה של הנרי נסטלה לקונצרן ענק שכיום הוא מבין הגדולים בעולם. קונצרן הענק שמר את שם המותג הייחודי, שנחשב אלחד המובילים באירופה עד היום.
ביקור במפעל השוקולד מייסון קיילר
הסיור במפעל של קיילר כולל הסברים מקיפים על אופן ייצור השוקולד במפעל. הוא עוקב אחרי השלבים השונים של ייצור השוקולד מהשלב הגולמי בו מעבדים את פולי הקקאו ועד שלבי יצירת הטעמים השונים וייצור טבלאות השוקולד. חלק בלתי נפרד מהסיור הוא כמובן טעימות השוקולד בסופו.
כחלק מהפעילויות במקום אפשר להינות מסדנאות שוקולד מקיפות בהן אפשר להתנסות בעיבוד קקאו, חלב וסוכר ליצירה של טראפלס או טבלאות שוקולד אישיות, תוך הסברים, טיפים מועילים וכמובן אינספור טעימות של שוקולד גולמי או של המוצר המוגמר.
מלבד הסדנאות, במפעל עוד מיני פעילויות הפונות לילדים ומבוגרים כגון סיור חיצוני בעקבות אלכסנדר קיילר, חדר בריחה הנערך בקרון רכבת להובלת פולי קקאו ועוד.
בתחומי האחוזה פועלת גם חנות מפעל גדולה בה אפשר לרכוש טעמים מיוחדים שמיוצרים במפעל ושאת רובם לא מוצאים בסופרמרקטים.
באחוזה פועל בית קפה שמאפשר לרככך את השוקולד עם המשקה המושלם ליד. המאפים של בית הקפה נאפים עם השוקולד המיוצר במפעל.🍩
לטיול יום מודרך מז'נבה לגרוייר וביקור במפעל השוקולד במייסון קיילר, הקליקו כאן…