במדרונות הצפוניים של רכס האלפים הברניים נמצאים כמה מאתרי הסקי היוקרתיים והמפורסמים ביותר בשוויץ ובכל רכס האלפים. עיירות סקי מיתולוגיות כגון גשטאד, מירן, קנדרסטג, אדלבודן, ונגן, גינדלוולד ועוד, מושכות כל חורף כמות מטורפת של תיירים הבאים לחרוש את המדרונות. בקיץ מגיע כמות עצומה של תיירים גם כן, אלו באים לטיול אלפיני עוצר נשימה וגישה כמעט בלתי אמצעית לפסגות הגבוהות ביותר של אירופה.
- הרכס של האלפים הברניים כולל כמה מהפסגות היפות ביותר ברכס האלפים, בראשן היונגפראו. השוויצרים שהבינו את הרעיון, הנגישו את הפסגה של היונגפראו
- ניתן לטפס כמעט עד לפסגת ההר ברכבת הרים שמגיעה לתחנה הגבוהה באירופה. הגישה הנוחה לפסגת אירופה, מעבר להיותה הישג הנדסי מפואר, מנגישה את כל הטבע הפראי של הרכס לקהל הרחב ולא רק למטפסי הרים מקצוענים
מה ימים באלפים הברניים?
לחופשת סקי מומלץ להקדיש כמה שיותר ימים. לטיול קיצי בעמקים האלפיניים של המורדות הצפוניים של רכס האלפים הברניים כדאי להקדיש יומיים עד שלושה לפחות לכל עמק בכיוון עיירת הסקי שבקצהו
לרשימה של 16 עיירות הסקי הכי טובות בשוויץ, הקליקו כאן…
מה חייבים לראות ולעשות באלפים הברניים?
- סקי יוקרתי בגשטאד
- סקי למשפחה באדלבודן
- סקי בפסגת אירופה בגרינדלוולד
- לטפס עם רכבת ההרים לפסגת היונגפראו לתצפית נוף מטריפה
- טיול מעל המצוקים עליה יושבת מירן היפה
לכל המידע על טיול בקנטון ברן, הקליקו כאן…
למציאת מקום לינה באתרי הסקי של גשטאד, הקליקו כאן…
לרשימה של 8 מלונות לנופש סקי אלפיני משובח לרגלי היונגפראו, הקליקו כאן…
לטיול יום מציריך אל הקליינה שיידג ומרפסת התצפית של היונגפראויך, הקליקו כאן…
מהם האלפים הברניים?
במרחק של קילומטרים ספורים דרומה מנהר הארה ושני האגמים (תונרזה וברינצרזה) מתחילה ההתרוממות של רכס האלפים הברניים Berner Alpen. בחלקו המזרחי של הרכס כמה פסגות בגובה של יותר מארבעת אלפים מטרים. מדרונותיו הדרומיים של הרכס נושקים לנהר הרון והם חלק מתעשיית הסקי של קנטון וואלה. מדרונותיו הצפוניים כוללים כרי דשא ירוקים, שטחי מרעה עצומים, יערות ושפע עצום של נחלים הרריים המתנקזים כולם לנהר הארה. ככל שמדרימים לכיוון הרכס, האווירה הופכת ליותר ויותר אלפינית. שם עיירות סקי מפורסמות, פסגות מפורסמות וקרחוני ענק (מפורסמים גם כן).
כיוון רכס האלפים הברניים יוצר עמק רחב בחלקו הדרום מערבי של הקנטון. עמק ירוק זה (שפה ושם יש בו גם פסגות הרים גבוהות) ידוע כמקום מרעה של בקר. עמק סימנטאל Simmental מוכר בשל זן הבקר המפורסם שנקרא על שמו.
מעל העמק של נהר הסימה נמצא חבל הברנר אוברלנד Berner Oberland, הרמה של ברן הגבוהה שם כמה אתרי סקי בקרבת עיירת הסקי המפורסמת גשטאד Gstaad. מערבה מהרמה מתחיל אגן הניקוז שיורד לכיוון אגם ז'נבה.
לראפטינג בנהר הלוצ'ינה, הקליקו כאן…
בחלקו המזרחי של הקנטון, מעל העיירה אינטרלאקן, (זאת שנמצאת בין שני האגמים – תונרזה וברניצרזה), ישנו מקבץ נוסף של רכסים מפורסמים ועיירות סקי מעולות. מירן, ונגן וגרינדלוולד הם חווית סקי מעולה לכשעצמה לצל כמה מהפסגות המפורסמות של שוויץ, בראשן היונגפראו. על כתף היונגפראו נמצאת תחנת הרכבת הגבוה באירופה בצמוד למה שמכונה Top of Europe. מסלול הרכבת הוא הישג הנדסי מטורף והתחנה ומרפסת התצפית שלידה היא אחד מאתרי התיירות האטרקטיביים ברכס האלפיני כולו.
לרכישה אן ליין של כרטיסים לרכבל שמטפס על השילטהורן, הקליקו כאן…
מפה של רכס האלפים הברניים
איך להגיע לאלפים הברניים?
הגישה אל עיירות הסקי שבמדרונות הצפוניים של רכס האלפים הברניים היא לרוב מברן. בברן ישנו נמל תעופה קטן אך רוב מי שמגיע אליה נוחת בציריך או בבאזל ומשם לוקח רכב שכור או רכבת עד לבירה. עיירת הסקי המפורסמת גאשטאט שבחלק המערבי של האלפים הברניים קרובה גם לאגם ז'נבה. מרחק הנסיעה לעיירה מלוזאן, זהה למרחק הנסיעה מברן, סביב השעה ורבע עד שעה וחצי. מרחק הנסיעה מנמל התעופה של ז'נבה אל העיירה הוא כשעתיים.
לכל המידע על השכרת רכב בשוויץ + טיפים מועילים והנחות משמעותיות, הקליקו כאן…
לעיירות הסקי בחלק המזרחי של הרכס כגון מירן וגרינדלוולד מגיעים לרוב מברן, מרחק נסיעה של שעה בערך. שער הכניסה לעיירות הסקי של החלק המזרחי היא העיירה שבין שני האגמים – אינטרלאקן. שממנה או מקרבתה יוצאים קווי המסילה הרריים לפסגות שמעל או כמובן רכבלים.
לטיול יום מציריך לאינטרלאקן וגרינדלוולד, הקליקו כאן…
רכבות ורכבלים לאלפים הברניים
בהתאם לתנאים הגיאוגרפים, ניתן להגיע לחלק מההרים ולכתפי הפסגות במגוון רחב של מסלולי רכבלים או רכבות הרים. מסלולים אלו יוצאים מהכפרים או אתרי הסקי שמתחתיהם. המבנה הגיאוגרפי של המדרונות הצפוניים של רכס האלפים הברניים הוא של עמקים עמוקים בהם רץ נחל או נהר הררי שמנקז את מי שהשלגים של הפסגות.
לסוויס טראבל קארד (שימוש בתחבורה ציבורית בכל שוויץ), הקליקו כאן…
נהרות אלו יוצרים את הטופוגרפיה הצרה של העמקים האלפיניים. עמקים שנמתחים מכיוון דרום צפונה ובהם נבנו כפרים ועיירות. מקומות ישוב הרריים אלו הם כיום, חלקם הגדול, מבין אתרי הסקי המפורסמים הפופולאריים ביותר באירופה. לאורך העמקים הגדולים, בדרך אל אתרי הסקי החשובים, לרוב גם רצה מסילת רכבת שמחברת את העמק וכפריו עם הערים הגדולות של הקנטון שמצפון. החיבור המסילתי לרוב הוא לאינטרלאקן, תון או כמובן ברן הבירה. מסילות אלו מנגישות את הכפרים שבעמקים האלפיניים בצורה קלה ונוחה.
לסיור מודרך בגלשייר אקספרס המפורסם, הקליקו כאן…
מהכפרים של העמקים האלפיניים ניתן לטפס למדרונות הסקי באמצעות רכבלים או רכבות הרים המבוססות על שיניים (פוניקולאר). קו הפוניקולאר המפורסם ביותר הוא ההישג ההנדסי הנדיר של הרכבת שמגיע ליונגפראוך, תחנת הרכבת הגבוהה ביותר באירופה. קו מסילה זה כולל מעבר במנהרות ותהומות והוא חוויה שלעצמו. מכל עיירות הסקי יוצאים רכבלים למדרונות שמרשתים את תעשיית הסקי הענפה של שוויץ. בקיץ, מערך התחבורה האלפיני פעיל ביתר שאת ומביא את תיירות הקיץ הקרירה אל מעלה האלפים.
לכל המידע על רכבות בשוויץ – הנחות וטיפים, הקליקו כאן…
רכב באלפים הברניים
נתיב התחבורה העיקרי שחוצה את דרום קנטון ברן היא אוטוסטראדה מספר 8. כביש מהיר שרץ דרומה מברן הבירה לכיוון תון, אינטרלאקן, ברינץ והלאה לכיוון לוצרן ואגם ארבעת הקנטונים. נתיב זה מתחבר עם הכביש המהיר שיורד דרומה במנהרת לוצ'נברג Lötschbergtunnel לכיוון חלקו הגבוה של עמק הרון בקרבת העיר בריג. מבריג הנתיב מתחבר עם מנהרת סימפלון שחוצה דרומה את הגבול עם איטליה וממשיכה למילאנו.
המעבר ממערב איטליה למרכזה של שוויץ הוא אחד המעברים החשובים ביותר של המדינה האלפינית. גם מבחינה מסחרית וגם מבחינה של תנועת התיירות. המנהרה מחברת את שני המדרונות של רכס האלפים הברניים שנמתחים ממזרח למערב. המדרונות הדרומיים הם בעמק הרון שמצדו השני של העמק. שם האתרים האייקונים של האלפים הפניניים, בראשם עיירת הסקי צרמט ופסגת המטרהורן.
לכל מה שצריך לדעת על השכרת רכב בשוויץ, הקליקו כאן…
הגישה אל הכפרים במעלה העמקים האלפיניים היא לאורך כבישים מעולים ומעט פתלתלים. בחודשי החורף יש וחלק מהכבישים יהיו סגורים לסירוגין או באופן קבוע, הכל בהתאם למצב השלגים. הנהיגה במעלה העמקים מצריכה כמובן אביזרים שיש לדאוג להם מראש בעת ההשכרה. בכל עמק יש שלב בו מסתיים הכביש, הגישה הלאה היא באמצעות רכבלים או רכבות הרים בלבד.
מתי כדאי לבוא לאלפים הברניים?
המדרונות הצפוניים של האלפים הברניים הם לחלוטין מרחב אלפיני של סקי. אתרי הסקי פעילים בעונת הסקי הארוכה של האלפים, החל מאמצע נובמבר ועד אמצע אפריל. עונה ארוכה זו לעיתים מופרעת על ידי סופות שלגים חריגות או הצטברויות קיצוניות ואז המכונה התיירותית קצת נעצרת.
מבחינת מזג האוויר המדרונות הצפוניים הם פחות יציבים מהמדרונות הדרומיים שמשתפלים לכיוון עמק הרון. במדרונות ישנם יותר משקעים ויורד יותר שלג, על כן אתרי הסקי במרחב סוגרים את שעריהם פעמים רבות יותר מאשר עיירות הסקי שבעמק הרון.
לשיעור סנאובורד למתחילים בגרינדלוולד, הקליקו כאן…
עונת הסקי החורפית הארוכה נעצרת באביב ומיד מתחלפת בתנועת התיירות הערה של טיולי הקיץ במרחב. כל החודשים של השנה מלאים בתיירים מלבד אולי עצירה קצרה מאמצע ספטמבר ועד אמצע נובמבר.
ליונגפראו טרוול פאס, כרטיס לכל אמצעי התחבורה אל תחנת היונגפראויך, הקליקו כאן…
תיירות הקיץ מתחילה בקצה איטי בחודש מאי ומגיע לשיאה באוגוסט, אז רבבות תיירים פושטים על העמקים האלפיניים הירוקים ומנסים להגיע הכי גבוה שאפשר. בקיץ הנוף של ההרים פשוט מרהיב, כאשר הפסגות הלבנות עוד מנצנצות באור השמש והאוויר הקפוא של החורף נשאר עודנו קריר. ההרים כמקום בריחה מטריף עבור מי שאינו מחבב את עונת התיירות החמה בחופים של איטליה הסמוכה או הריביירה הצרפתית, במרחק קצר מדרום.
תכנון מסלול טיול באלפים הברניים
המדרונות הצפוניים של האלפים הברניים מתחלקים פחות או יותר לשלושה עמקים עיקריים. בהם זורמים הנהרות ההרריים שהם חלק מאגן הניקוז של נהר הארה. העמקים עצמם מסועפים גם הם ומתחלקים לעמקי משנה הרריים. בקצה כל עמק ישנה עיירת סקי מעולה זו או אחרת. היות והטיול במרחב אינו רציף, אלא יש כל פעם לחזור לכיוון אגם תון על מנת להגיע לעמק הסמוך, עדיף להתמקד בעיירת סקי אחת ולהגיע אליה.
לתכנון מסלול טיול באלפים הברניים וייעוץ מקצועי, הקליקו כאן…
ככל שמתקדמים מזרחה, הרכסים נהיים יותר גבוהים והעמקים יותר צרים ומסועפים. הנופים בעמקים פשוט מרהיבים, בעיקר באלו שמתחת לרכס היונגפראו המפורסם. במערב המדרונות נמצאת אימפריית הסקי המפורסמת של גשטאד שהיא יעד כמעט בלעדי לנופש סקי.
לרכישת כרטיסים און ליין לרכבל שמטפס אל הר פירסט, הקליקו כאן…
שאר העמקים מזמינים מאוד גם בקיץ ומהווים בסיס לטיולי טבע או הייקינג ברכסים האלפיניים. שערי הכניסה אל אתרי הסקי והטבע הן הערים הגדולות של קנטון ברן. בעיקר הערים והעיירות שסמוכות לאגמי תון וברינץ, בראשן כמובן אינטרלאקן (זאת שנמצאת בין שני האגמים).
לטיול יום מאינטרלאקן לפסגת היונגפראו, הקליקו כאן…
לינה ומלונאות באלפים הברניים
הלינה והמלונאות במדרונות הצפוניים של רכס האלפים הברניים שייכת כולה הכמעט מוחלט לתעשייה המופלאה של מלונאות הסקי. הרמה של המלונות בריזורטים שבעיירות היא אולי הטובה ביותר בשוויץ, כמובן שהמחירים בהתאם. הריזורטים פעילים מאוד בעונת הסקי האלפינית הארוכה אך נותרים פעילים גם בעונת הקיץ, אז משרתים את תנועת התיירות הקיצית במרחב האלפיני.
מלבד אתרי הסקי ישנם גם לא מעט צימרים שפעילים בקיץ ונמצאים בכפרים ובעיירות שבעמקים. ניתן גם למצוא מקומות לינה בעיירות והערים שבאגמים שמתחת למדרונות. העיר תון מהווה מקום לינה נוח כשער יציאה לטיול במרחב בשילוב טיול בעיר עצמה ובגדת האגם שנקרא על שמה. אינטרלאקן עצמה כצומת תחבורה חשוב שמוביל לעמקים המזרחיים של הקנטון, היא מקום לינה מעולה אם רוצים לטייל במרחב. בעיירה הקטנה כמות מרשימה של בתי מלון עירוניים. אלו נמצאים ממש על הכביש בדרך אל עיירות הסקי המפורסמות.
לרשימה של 8 מלונות לנופש סקי אלפיני משובח לרגלי היונגפראו, הקליקו כאן…
לאוטרברונן ועיירות הסקי של היונגפראו – גרינדלוולד, ונגן ומירן
הטיול לרגלי היונגפראו, כעשרים דקות עד חצי שעה נסיעה דרומה מאינטרלאקן, הוא כנראה שוויץ בשיאה. במרחב הקטן של נהרות הליצ'נה השחור והליצ'נה הלבן שזורמים לאגם ברינץ, מרוכזים כמה מהאייקונים הכי מפורסמים של הארץ האלפינית.
מפל שטאובך בלאוטרברונן הוא רק הפתיח לנופים האלפיניים המרהיבים בחלקו הגבוה של רכס האלפים הברניים. לצל פסגת היונגפראו והאייגר יוצאי הדופן, אתרי הסקי המיתולוגיים של מירן וונגן. מהצד השני של הרכס, עיירת הסקי היוקרתית גרינדלוולד.
במרחב כמה אטרקציות תיירותיות שהן בגדר חובה בטיול בשוויץ, כגון המסעדה המסתובבת שבפסגת השילטהורן מעל מירן, תחנת הרכבת הכי גבוהה באירופה של היונגפראויך ואתרי הטבע של הקליינה שיידג.
לכל המידע על טיול בלאוטרברונן ועירות הסקי של היונגפראו – גרינדלוולד, ונגן ומירן, הקליקו כאן…
מה חייבים לראות ולעשות בלאוטרברונן ועיירות הסקי של היונגפראו?
- סקי, רכבלים ופסגות של הר פירסט מעל גרינדלוולד
- תצפית על המנך, היונגפראו והאייגר ממעלה תחנת הרכבת של היונגפראויך
- התצפית על מפל שטאובך בלאוטרברונן
- סקי, רכבלים ופסגות מעל מירן
- המסעדה המסתובבת בפסגת השילטהורן
- סקי, רכבלים ופסגות בונגן
- סקי, רכבת הרים והייקינג בטבע של הקליינה שיידג
כל האתרים והאטרקציות באלפים הברניים
קנדרסטג Kandersteg
ממערב לעמקים שנוצרים מזרימת נהר הליצ'נה נמתח העמק הגדול שנוצר מזרימת נהר הקנדר Kander. נהר שיורד דרומה לתונרזה ונשפך לאגם מעט דרומית מהעיר תון. גם עמק זה מתפצל ככל שעולים. ממזרח עמק נהר הקנדל על מקורותיו ההרריים וממערב עמק הנהר ההררי אנגשטליגה Engstlige שבחלקו העליון עיירת הסקי המעולה אדלבודן.
לטיול יום מאינטרלאקן לקנדרסטג ולאושיננזה, הקליקו כאן…
האנגשטליגה נשפך לקנדר ליד הכפר המקסים פרוטיגן Frutigen. שווה לעצור בכפר בדרך לקנדרסטג רק לביקור קצר בכנסיית הכפר היפיפייה. הכפר הוא מקום הגישה או היציאה הצפוני של מנהרת לוצ'ברג Lötschberg החשובה. המנהרה שחוצה את הרכס של האלפים הברניים לכיוון בריג והלאה למעבר סימפלון לכיוון לומברדיה שבאיטליה.
לרשימה של 6 מלונות מעולים לסקי באדלבודן וקנדרסטג, הקליקו כאן…
בניגוד לעיירות הסקי הטיפוסיות של האלפים הברניים, קנדלסטג אינה עיירה מרובת רכבלים אלא מתאפיינת במדרונות סקי מתונים מאוד ממש בסמוך לבתיה. המדרונות המתונים מתאימים מאוד לנופש משפחתי ולחוויית סקי שאינה אתגרית. מעל העיירה שוכן האגם האלפיני הקטן האושיננזה Oeschinensee המקסים. בין הכפר לאגם המוני שבילי טיולים שפתוחים בקיץ. אלו שבילים אלפינים מתונים שסביבם נוף עוצר נשימה של פסגות הבלימלסאלפ Blüemlisalp והדולדנהורן Doldenhorn הפוטוגניים.
למציאת מקום לינה לנופש סקי משפחתי בקנדרסטג, הקליקו כאן…
אדלבודן Adelboden
עיירת הסקי המעולה אדלבודן נמצאת בקצהו העליון של עמק הנהר ההררי אנגשטליגה Engstlige או האנגשטיגלטאל Engstligetal, ממערב לעמק נהר הקנדל. העיירה הקטנה והיפה היא הלכה למעשה אימפרייה של מסלולי סקי. כל ההרים שסביבה מלאים במסלולים מעולים ורזורטים.
מסביב לעיירה לא פחות משבעים רכבלים שלוקחים את הגולשים להמוני מדרונות בדרגות קושי שונות. מצפון מזרח לעיירה יוצאים הרכבלים למדרונות של המטשאלפ Metschalp. מדרום מזרח עולים הרכבלים למדרונות הבלתי נגמרים של כתף הר רגנבולדשהורן Regenboldshorn. במדרונות עצמם, בקצה של כל רכבל מקבצים של מלונות, ריזורטים ומסעדות והאתר עצמו נחשב לאחד מהגדולים בכל שוויץ. האופי המתון של המדרונות הופך אותם לאהודים מאוד על משפחות.
למציאת מקום לנופש סקי משפחתי באדלבודן, הקליקו כאן…
סימנטאל Simmental
העמק המערבי של קנטון ברן, שונה באופיו מעמקי היו (U) העמוקים שנוצרו מגלישת קרחונים שממזרח. בעוד עמקי נהר הקנדר והליצ'ינה חוסים תחת הפסגות הרמות של הרכס, בעמק נהר הסימה Simme כבר מריחים את הגבול של שוויץ דוברת הצרפתית ואת הווי הנופש המרהיב של אגם ז'נבה.
העמק ידוע בשל זן הבקר שנקרא על שמו. פרות הסימנטאל רועות ברחבי העמק ונותנות לו נופך קסום במיוחד. העמק הארוך מתחלק לשניים, חלקו המתון והנמוך של הנהר מכונה עמק הסימה התחתון Niedersimmental. בעוד חלקו ההררי והרוגש של הנהר מכונה כמובן עמק הסימה העליון Obersimmental. הטיול בעמק נמתח בנתיב התחבורתי לאורך הנהר. נהר הסימה נשפך לנהר הקנדר בסמוך לעיירה שפיץ שבגדה הדרומית של התונרזה.
לקפיצת באנג'י ממצוק בהר שטוקהורן בעמק סימנטאל, הקליקו כאן…
משפיץ יוצאים למסע על הנתיב שמטפס לאורך סימנטאל עד לעיירת הסקי לנק Lenk. לאורך הנתיב עיירות וכפרים מקסימים וקו מסילת ברזל שממשיך עד ללנק עצמה. מלנק רכבלים שמטפסים לכיוון דרום מזרח. בהמשך הדרך מלנק ניתן לטפס למפלי הסימה Simmenfälle. המפלים הם יעד תיירותי פופולארי מאוד בקיץ. ישנם שבילי הליכה לאורך המפלים שיוצאים מתוך יער אלפיני.
לראפטינג סוער על נהר הסימה, הקליקו כאן…
גשטאד Gstaad
במורדות הצפוניים של רכס האלפים הברניים שורה מרשימה מאוד של אתרי סקי מעולים. אולם אף אחד לא מתקרב בגודלו ובמוניטין שלו לאתר המטורף של גשטאד. העיירה האלפינית היפה נמצאת במרחק נסיעה זהה מאתרי הנופש של אגם ז'נבה דובר הצרפתית ומהבירה ברן. לרוב מי שמגיע אל האתר בא מכיוון חלקה הצרפתי של שוויץ. האתר אכן שונה באופיו משאר אתרי הסקי של קנטון ברן.
לרשימה של 7 מלונות לחווית סקי מסעירה בגשטאד, הקליקו כאן…
רשת הרכבלים ואתרי הסקי של גשטאד כוללת כשם גנרי שורה של רכבלים שיוצאים גם מכפרים בסביבת העיירה כגון זאנן Saanen או שונפריד Schönried. כך שלמעשה ניתן להגדיר את גשטאד כמעין מטרופולין של רשת מסועפת מאוד של אתרי סקי בגבולו הדרום מערבי של קנטון ברן.
בגשטאד ובכפרים שבקרבתה כמות בלתי נתפסת של מלונות, ריזורטים וצימרים. אלו משרתים כמות עצומה של תיירים הבאים ליהנות מאחד מאתרי הסקי הטובים והיפים ביותר באירופה.
למציאת מקום לינה באתרי הסקי של גשטאד, הקליקו כאן…